Har solskydd ett bäst före? Se när du ska köpa nytt!

Har solskydd ett bäst före? Se när du ska köpa nytt!

Nu när solen skiner och vädret är varmare vill många jobba på solbrännan, speciellt när det har blivit så varmt att man går med bara ben.

Man tittar i garderoben och hittar solskyddet från förra året, och applicerar. Men vänta! Har solskydd ett bäst före??

Ja, solskydd kan gå ut och bör inte användas efter bäst före-datumet.

Precis som mat kan solskydd också passera bäst före-datumet. Ingredienserna bryts ned och solskyddsfaktorn (SPF) blir mindre effektiv. Detta kan öka risken för solskador, pigmentering, rynkor och hudcancer.

När ska solskydd ersättas?

De flesta solskyddskrämerna designas för att hålla i 3 år, så du bör alltid kontrollera utgångsdatumet som står på flaskan (tyvärr märker vissa märken inte sina flaskor.

Tänk dock på att även om solskyddet endast är 1 år gammalt finns det många faktorer som kan göra så att det ändå försämras, även innan bäst före-datumet...

Om du har förvarat flaskan på ett varmt ställe, som i bilen, i solen bredvid poolen eller i en varm strandväska kan solskyddet skadas på grund av värmen.

Du bör därför ersätta solskyddet efter ett par månader om det har förvarats varmt. Detta är för att se till att din hud är skyddad.

Om du har haft smutsiga händer när du använt solskyddet eller öppnat och stängt flaskan ofta kan bakterier frodas inne i flaskan. Sådana bakterier kan leda till oren hud och utbrott.

Oavsett vad datummärkningen säger är det smart att kontrollera texturen innan du applicerar solskyddet. Använd inte om:

  • Texturen har ändrats, med klumpar eller om den har skiktat sig
  • Den flagnar av huden när den appliceras
  • Den har ändrat färg eller doft

Om solskyddet har en konstig doft finns det sannolikt bakterier i flaskan. Därför rekommenderas det att solskyddet ersätts minst en gång per år.

Tips: Om du har bränt dig och vill kyla ned huden rekommenderas Collagen Therapy Gel. Den kylen inte bara huden och minskar rödhet, den förebygger också att huden flagnar och pigmenteras.

News

RSS
Gör du det här misstaget med ditt ögonfransserum?
shop-this-post-lash-boost-fransserum-amepure

Gör du det här misstaget med ditt ögonfransserum?

Ivy Vincent

De flesta kvinnor vill ha långa och hälsosamma ögonfransar som gör att man ser fräsch ut. Vissa använder fransförlängning för att få sina "drömfransar", andra väljer att...

Lash & Brows Enhancer Review: Lashes fuller and thicker than ever!
Blog Category influencers shop-this-post-collagen-therapy-gel-30ml

Lash & Brows Enhancer Review: Lashes fuller and thicker than ever!

Ame Pure

Growing naturally beautiful long and thick lashes is a resolution you can easily achieve this year. Thanks to our innovative Lash & Brows Enhancing Serum, stunning...