Vad är dermaroller/microneedling?

Dermaroller (microneedling/mikronålbehandling) är en väletablerad behandling, som har använts av dermatologer och plastikkirurger i många år. Det används ofta vid professionella ansiktsbehandlingar på salong, och nu kan du utföra samma behandling hemma.

Enkelt förklarat skapar CIT Face Roller™ mikroskopiska hål i hudytan, som simulerar en ""skada"" men utan att huden skadas. En naturlig reparationsprocess påbörjas omedelbart och huden kommer att släppa ut en myriad av tillväxthormoner, så att kollagen- och elastinproduktionen kickas igång till höga nivåer. Huden kommer därför att förnya sig och bli jämnare eftersom ny hud ersätter gammal och skadad hud.
Resultatet är en jämn, mjuk hud med färre ärr, orenheter, pigmentfläckar, stora porer och rynkor.

Behandlingen kan öka kollagenproduktionen med över 200% efter första behandlingen. Dessutom ökar CIT Roller absorptionen av dina hudprodukter till dermis med upp till 1 000 gånger genom de mikroskopiska kanalerna.
Vid normal applicering av hudvårdsprodukter absorberas endast 0,5% av de aktiva substanserna i produkten i dermis, resten blir kvar utanpå huden.
Det är just därför vi har utvecklat Collagen Therapy Gel, som ska appliceras omedelbart efter dermaroller-behandlingen. Den innehåller en hög dos aktiva ingredienser, vilket är mycket viktigt för att uppnå bra resultat. Dessutom kyler gelen omedelbart ned huden och tar bort rodnad.

Jämfört med till exempel laserbehandling är vår dermaroller-behandling smärtfri, utan obehagliga biverkningar och mycket kort återhämtningstid. Det kan användas på alla hudfärger, utan risk för hyperpigmentering. Men det bästa av allt är att du sparar tusentals kronor.